Suprostavimo se eutanaziji životinja!

Nedavno je Ministarstvo poljoprivrede objavilo nacrt prijedloga zakona o zaštiti životinja na adresi https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=3923. Jeste li znali da jedan jedini hvalevrijedan komentar objavila Matilda Lazović u kojem se protivi eutanaziji.

Prenosimo komentar u cijelosti

…”Poštovani,obavezno se treba uvrstiti u zakon ,da nema eutanazije 60 dana,nakon što životinja provede u skloništu.Zamolila bih Vas,da se počne provoditi zakon o držanju i napuštanju životinja isključivo pasa .Mislim,da je stvarno dosta neposluha,te neprovedbe zakona u Republici Hrvatskoj.Želim da Vi kao Ministarstvo obavljate posao za koji ste plaćeni od nas poreznih obveznika.”…

Spriječimo eutanaziju životinja sveobuhvatnim sterilizacijama, prijavama neodgovornih i nemarnih posjednika životinja koji podmladak ostavljaju na javnim površinama i time ugrožavaju njihove živote a istovremeno dozovljavaju da se njihove životinje ponovno razmožavaju.

Pomozite izgradnju novih NO-KILL skloništa te Vas pozivamo da sudjelujete u komentiranju prijedloga novog zakona o zaštiti životinja na već spomenutoj adresi https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=3923 kako bi se u što većem broju izborili protiv eutanazije.

20160823_144233

Pridružite se i Vi!

Zaklada za zaštitu životinja pridružila se regionalnoj kampanji za podizanje svijesti o kontroli populacije pasa lutalica koju je pokrenula Svjetska organizacija za zaštitu zdravlja životinja (OIE) u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, te ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže kako bi zajedničkim nastojanjima doprinijeli kvalitetnijoj brizi o napuštenim životinjama, te smanjili njihov broj.

Obaveza razvijanja svijesti javnosti, a osobito mladih o zaštiti životinja propisana je člankom 58.Zakona o zaštiti životinja potaknula nas je da organiziramo prezentaciju i edukativna predavanja najmlađima u osnovnim školama i vrtićima kako bi se podjelom promotivnih materijala koje je izradila OIE proširila svijest kod najmlađih, te ukazalo na odgovornost prilikom udomljavanja životinje.

Promotivni materijali sastoje se od letka, upitnika i plakata te promoviraju odgovorno vlasništvo vezano za životinje, označavanje pasa, cijepljenje, skrb o psima i NENAPUŠTANJE pasa a namijenjeni su širokoj populaciji te osobito djeci. Stoga ćemo i Međunarodni dan zaštite životinja 04.10.2016. obilježiti u znaku ove kampanje druženjem u našem skloništu od 12-16 sati, te ovom prilikom pozvamo sve udruge sa našeg područja kao i strane udruge s kojima je Zaklada za zaštitu životinja ostvarila značajnu suradnju.

Svoje prijedloge, upite i sugestije možete poslati na mail adresu Zakalde ([email protected]) ili na našoj Facebook stranici.