Način rada zaklade

Članovi Upravnog odbora Zaklade i članovi podupiratelji Zajkade će prikupljati novčana sredstva te pomoći dobrovoljnim radom kako bi se što prije organiziralo i osposobilo sklonište za napuštene životinje.

Upravni odbor Zaklade ponuditi će građanima pristupnice kojima mogu postati članovi podupiratelji te će sami birati način na koji će pomagati Zakladi.

Predsjednica Upravnog odbora i zakladnik će putem društvenih mreža i Interneta upoznati građane s načinom rada Zaklade. Zaklada će stvoriti svoju Internet stranicu na kojoj će se građani moći informirati o radu Zaklade te upućivati svoje upite i prijedloge.

Zaklada za zaštitu životinja će raditi na način da će napuštene životinje biti dopremljene na adresu sjedišta Zaklade u Kukuljevićevoj 1, Split, te će u Veterinarskoj amubulanti Filipović biti pregledane, tretirane antiparazitikom, preventivno cijepljene i mikročipirane.

Nakon obavljenog tretmana životinje će biti otpremljene kod privremenih udomitelja.

Prilikom dolaska, životinje će biti fotografirane te že se putem društvenih mreža i Interneta ponuditi na udomljavanje.

Uvjeti udomljavanja regulirani su ovim Pravilnikom, a glase:

  • Osoba koja udomljava životinju (u daljnjem tekstu: UDOMITELJ) mora biti punoljetnja osoba;
  • Članovi domaćinstva udomitelja moraju biti suglasni s udomljavanjem životinja u njihovom domaćinstvu;
  • Osoba mora biti upoznata s gradskom odlukom o načinu držanja kućnih ljubimaca u stambenim objektima, zajedničkim dijelovima zgrade, liftovima i na javnim površinama
  • Udomitelj mora biti upoznat s lokacijama tzv. trkalištima za pse na kojima se životinje mogu kretati bez ograničenja, a određene su gradskom odlukom;
  • Udomitelj mora biti spreman na troškove hranjenja, preventivnog cijepljenja, higijene i socijlaizacije životinje;
  • Prilikom preuzimanja udomitelj potpisuje ugovor o udomljavanju kojim se detaljnjije reguliraju njegova prava i obveze, a sve u smislu odredbi Zakona o dobrobit životinja (25. veljače 1999. NARODNE NOVINE br. 19), tj. zaštite prava životinja.